Nieuwsbrief
maart 2013
Recent werk


Home  Workshops  Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact
Ze zijn er weer!

De foto is gemaakt met een 500 mm telelens vanaf een rijstzak op de rand van het autoportier.  De instellingen waren: iso 400, sluitertijd 1/400, diafragma f/9 en er is een onderbelichting ingesteld van - 1/3 stop. Het onderbelichten is gedaan om tekening in het wit van de ondervleugel te krijgen, ondanks de onderbelichting  zijn de staartveren toch uitgebeten en zijn daar nauwelijks nog details te zien. De sluitertijd was voldoende om de grutto te bevriezen, het diafragma van f/9 is gekozen om voldoende scherptediepte te krijgen, zodat de hele vogel scherp werd afgebeeld. De camera stond ingesteld op diafragma voorkeur, de belichtingsmeter op meervlaksmeting, de autofocus op Al Servo en de transportmodus op continuopname. Van een serie van zes foto's, is dit de beste wat betreft de compositie, de foto is niet gecropt.
Bij de bewerking is het contrast iets verhoogd, de hoge lichten donkerder gemaakt, de schaduwen lichter gemaakt en de witte tinten wat donkerder gemaakt. Als laatste stap is foto een beetje verscherpt.

Wil je ook zo'n foto maken, ga mee met een workshop: Weidevogels fotograferen. We starten de dag met het bespreken van het programma en vertrekken daarna richting de polders die behoren tot de rijkste weidevogelgebieden. Grutto's, tureluurs, zwaluwen en scholeksters zijn zeker te fotograferen. Je kunt ook een avondworkshop boeken. klik hier.

Afmelden voor de nieuwsbrief?   klik  hier
Aanmelden voor de nieuwsbrief?  
klik  hier

 

Is de nieuwsbrief niet te lezen?  klik hier voor de online versie