Nieuwsbrief
februari 2013
Recent werk


Home  Workshops  Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact

De foto is gemaakt met een 500 mm telelens vanaf een statief vanuit een schuiltent in de tuin. De instellingen waren: iso 1000, sluitertijd 1/125 diafragma f/6.3 en er is een onderbelichting ingesteld van - 1/3 stop. Het onderbelichten is gedaan om het wit wit te houden en voor een kleine winst wat betreft een snellere sluitertijd. De camera stond ingesteld op diafragma voorkeur, de belichtingsmeter op meervlaksmeting, de autofocus op Al Servo en de transportmodus stille continuopname. Van de serie die zo ontstond was dit de beste foto wat betreft scherpte en houding. Door de grote diafragma opening van f 6.3  en de afstand van slechts vijf meter is er zo weinig scherptediepte ontstaan dat de staart van de goudvink al buiten het scherptedieptegebied valt. Het autofocuspunt is op het oog gericht.  De goudvink bleef zo lang zitten dat ik een serie 12 foto's kon maken.
Bij de nabewerking zijn de hooglichten wat donkerder gemaakt, de schaduwen opgehelderd en de foto is vanwege het formaat een weinig gecropt. Als laatste is de foto verscherpt en de ruis is onderdrukt.
 

Wil je ook zo'n foto maken, boek een miniworkshop tuinvogels fotograferen. Tijdens deze workshop gaan we tuinvogels fotograferen. Vanuit een schuiltent ga je na instructie en nadat ik je geholpen heb bij het installeren, aan de gang. We bekijken  en bewerken samen een paar foto's en maken een afdruk van de mooiste foto van die dag. Info klik hier.

Afmelden voor de nieuwsbrief?   klik  hier
Aanmelden voor de nieuwsbrief?  
klik  hier

 

Is de nieuwsbrief niet te lezen?  klik hier voor de online versie